Sammanfattning av vecka 16 2014

Veckan är slut och vi är mer än halvvägs genom #Blogg100!

Vecka 16 har nått sitt slut, en vecka då jag inte haft tid att blogga utan fått publicera en mängd tidsinställda inlägg. Varför? Det berättar jag mer om imorgon!

Det viktigaste, bloggmässigt, under den gångna veckan är däremot utan tvekan att vi nu är halvvägs genom #Blogg100. Jag har alltså klarat av att publicera ett inlägg om dagen, i 50 dagar. Men det skriver jag mer om nedan och i gårdagens inlägg. Är du med i #Blogg100? I så fall, hur går det för dig?

Vad har jag skrivit om?

Måndagens inlägg blev om hur du hittar bilder som du får använda och som är gratis. Jag tipsar om några platser där du får tag på bilder samt påpekar några risker med att använda fria bilder.

Som en uppföljning på måndagens inlägg skrev jag i tisdags om Creative Commons och vad det är. Hur vet du egentligen vad du får och inte får göra med de fria bilderna? Det är något Creative Commons på ett enkelt sätt förklarar.

Vill du lära dig något nytt varje dag? I så fall ska du ta en titt på onsdagens inlägg som handlar om sajten Daily Bits Of. Daily Bits Of är en sajt som erbjuder kurser via mail (gratis), där du får ett kort mail varje dag under en tid, relaterat till ett ämne du tycker är intressant.

I torsdags tipsade jag om hur du gör för att ladda ner den data Google har sparad om dig. För hur gör du om du en dag vill lämna Google eller om Google (som så många andra stora sajter) en dag skulle lägga ner?

I fredags följde jag upp torsdagens inlägg om att ladda ner data från Google med ett inlägg om hur du laddar ner den data Facebook sparat om dig.

Igår var vi så framme vid det jag hade satt som delmål två, vi är halvvägs genom #Blogg100. Inlägg nummer 50 i #Blogg100 och denna blogg blev lite tankar kring detta med #Blogg100. Varför skriver jag? Vad är mitt mål och hur ser jag på framtiden, efter #Blogg100?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>