Ny Twitter profil

Twitter gör om profilsidorna

Igår meddelade Twitter att de släpper en ny profil, en profil som (som så många har påpekat) har är lik Facebooks profiler. Några personer som redan har fått den nya profilen är Michelle ObamaChanning Tatum och AFL.

Det som förändras med den nya profilen är:

 • Profilbilden blir större
 • Det blir en stor coverbild/header
 • Tweets som du fått mer engagemang på kommer att bli lite större, så att de syns tydligare på din profil.
 • Du kan välja att nåla fast ett tweet, till exempel ett äldre tweet du vill visa dina besökare tydligare.
 • Det kommer att gå att filtrera på typ av inlägg. Det går att välja bland:
  • Alla tweets
  • Tweets med bilder eller videos i
  • Tweets och svar

För alla nya användare kommer den nya profilen direkt. Till oss som är på Twitter sedan tidigare kommer den nya profilen att rullas ut till över de kommande veckorna.

Jag tycker att det ska bli intressant att se hur Twitter påverkas av den nya profilen. Gör den att fler känner att de kan ta till sig Twitter eftersom profilen blir mer lik Facebooks? Gör den att folk kommer att börja se Twitter som en ”Facebook-klon”? Jag tror att, så länge inte Twitter ändrar i flödena, så kommer inte detta påverka Twitter allt för mycket. Hur ofta tittar du egentligen på profilsidan? Själv blir det inte särskilt ofta jag kollar på folks profiler. Det är främst första gången när jag hittar någon som verkar vara intressant att följa som jag kollar på deras profil. Fördelen med nya profilen blir då är att det kan komma att bli lättare att se om det verkar vara en relevant person att följa. Hur mycket använder du dig av profilerna och vad tror du om den nya layouten? Lämna gärna en kommentar!

Vill du läsa mer om Twitters nya profil? Då kan du till att börja med läsa Twitters bloggpost om den nya profilen. Om du vill läsa lite mer efter den så föreslår jag att du tar en titt på The Next Webs nyhet.

En reaktion på “Twitter gör om profilsidorna

 1. Pingback: Halvvägs genom #Blogg100 | Gabriel Modéus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>