sammanfattning V12

Sammanfattning av bloggandet – vecka 12

Ytterligare en vecka har passerat och denna vecka är jag mer nöjd med mitt bloggande än de senaste veckorna. Denna vecka blev det inga tips på YouTube-klipp utan bara text. Det kommer säkert att bli veckor framöver med YouTube-klipp, i alla fall så länge #Blogg100 pågår. Men jag är nöjd varje vecka då jag varje dag kan producera ett ordentligt inlägg per dag.

Vad har jag skrivit om den senaste veckan?

I måndags skrev jag om ett ämne som jag själv tycker är väldigt viktigt (och som jag tycker att alla borde hålla med mig om). Jag skrev om hur du ökar säkerheten på dina konton i bland annat sociala medier genom att använda dig av tvåstegsverifiering. Det är inte ett stort jobb utan går ganska snabbt att göra. Men ökar säkerheten på dina konton rejält. Så vad väntar du på?

Tisdagens inlägg blev en fundering, vad är egentligen sociala medier? Vad krävs för att något ska räknas in i sociala medier? Är nyhetssajter som Expressen eller DN sociala medier? På Wikipedias exempel skulle man kunna tolka dessa sajter som sociala medier. Det visar hur svårt det är att sätta fingret på vad som egentligen är sociala medier.

I onsdags berättade jag om hur jag under ett år utmanade mig själv att inte skriva ut saker (med några undantag). Jag berättar om hur jag tänkte kring det och att man snabbt hittar praktiska lösningar och komplement till papper, som i slutändan underlättar livet istället.

Torsdagens inlägg blev om #ThrowbackThursday. Vad är #ThrowbackThursday och hur kan företag använda sig av #TBT? Inlägget innehåller exempel från SAS och Spotify som gjort snygga lösningar samt lite tankar om hur andra företag kan göra.

I fredags blev det statistik igen. Då tipsade jag om HubSpots sammanställning ”120 awesome marketing stats, charts & graphs”. Denna sammanställning innehåller spännande statistik som visar på vikten för företag att använda sig av digitala medier, att tänka på SEO med mera.

Igår skrev jag lite tankar kring detta med att det ser ut som att Twitter kan vara på gång att börja visa hur många som har sett ditt tweet. Jag är lite tveksam till om denna statistik egentligen kommer att säga så mycket. Dessutom är frågan, kommer Twitter att tjäna på att visa upp detta?

Mest läst denna vecka?

Veckans mest lästa inlägg (i skrivande stund) är Öka säkerheten i sociala medier – använd tvåstegsverifiering! följt av fredagens inlägg Spännande statistik om digital marknadsföring. Att just inlägget om tvåstegsverifiering blev det mest lästa känner jag är bra och viktigt. Vi tjänar alla på att alla får säkrare konton.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>