qr-koder - nej tack

QR-koder – Nej tack!

Sedan 2010 har intresset för QR-koder ökat rejält, något vi kan se bland annat på Google trends, när vi söker efter nyhetsrubriker.

qr-koder-google-trends

En del kanske kan tycka att det ser häftigt ut och som att man verkligen har koll, om man använder sig av QR-koder. Personligen tycker jag att det ser väldigt dumt ut och som att man inte har koll. Min uppfattning är att många inte vet vad man ska använda QR-koder till eller hur man scannar dem. Har man däremot koll på det, så är det inte allt för säkert att man har en QR-scanner på telefonen. Jag har själv till exempel under flera perioder varit utan QR-scanner. Jag tror att det i de flesta fall är betydligt bättre att använda sig av en kort länk eller liknande.

Det finns dessutom många exempel på hur QR-koder placeras på ett riktigt dumt sätt. En kul sida som visar många exempel på detta är WTF QR CODES, vilken är väl värd ett besök.

Vad tycker du om QR-koder? Har du några exempel på när de faktiskt är användbara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>