Från Facebook till Twitter

Publicera inte direkt från Facebook till Twitter!

Ibland stöter jag på Twitter-konton från företag som bara återpublicerar material från Facebook, Instagram eller en hemsida. Hjälper detta egentligen företagen eller är det kanske snarare så att det skadar? Det är ingen enkelt fråga att svara på, men rent generellt tror jag det gör mer skada än nytta.

Jag diskuterade denna fråga för någon vecka sedan med en person som är ansvarig för ett företags digitala kommunikation. Detta företag använder i stort sett uteslutande sitt Twitter-konto för att återpublicera inlägg från Facebook. Den här personen berättade att de ansåg att det var viktigt att finnas på Twitter. Samtidigt ansåg de att det tog för mycket tid. Idag är de endast aktiva på det kontot vid något tillfälle per år, när det händer något speciellt.

Min åsikt är att om man inte är villig att lägga den tid som krävs på saker, så bör man inte göra dem. Det ser inte snyggt ut när Twitter bryter autopubliceringar från Facebook på grund av att de är för långa. Twitter är ett verktyg för att skapa konversationer och inte bara för att trycka ut information.

Hur kan man då göra om man vill vara med, men inte lägga för mycket tid på det? Ett sätt skulle kunna vara att utgå från det man publicerar på Facebook och anpassa det för Twitters format, med 140 tecken som begränsning. Detta är inte en optimal lösning, men det är bättre än att bara autopublicera inlägg.

Twitter kan vara ett värdefullt verktyg för företag och organisationer om något händer. Så jag har full förståelse för att man som företag vill vara med för att kunna utnyttja Twitter i dessa situationer. Samtidigt så måste man tänka på hur det påverkar intrycket av företaget under de tider som det är ”business as usual”.

Vad anser du? Gör det mer skada än nytta när man automatiskt publicerar inlägg från Facebook eller Instagram till Twitter? Har du några andra förslag lösningar på hur företag som vill vara med på Twitter, men inte lägga ner tid på det, kan göra?

En reaktion på “Publicera inte direkt från Facebook till Twitter!

  1. Pingback: Tack för att du läser, kommenterar och delar! | Gabriel Modéus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>