Hur många ser en tweet?

Hur många har sett din tweet?

De som annonserar på Twitter (alltså promotar inlägg/användare) kan se hur många som sett det de vill visa upp. Detta är något som är exklusivt för dem som betalar för Twitters promoted accounts/tweets-tjänst. Denna exklusivitet kan dock vara på väg att ändras, som The Verge rapporterade om i natt. Det ser ut som att Twitter håller på att experimentera med att visa hur många som sett ditt tweet, på ett liknande sätt som man kan se hur många som sett ett inlägg i Facebooks grupper.

En som ska ha fått detta är Lydia:


Har du sett rapporter om någon annan som ska ha fått tillgång till denna statistik?

Alla vi som gillar statistik tycker självklart att detta är intressant. Samtidigt kan man fundera över hur Twitter egentligen mäter views. Jag själv bläddrar till exempel ofta igenom listan över de senaste tweeten från dem jag följer. Men även om jag går igenom den så betyder det inte att jag alltid tittar på alla tweets. Men kommer det att räknas som att jag tittat på alla jag har passerat? Vad ger det i så fall för verkligt värde?

Om man bortser från detta (vilket egentligen är lite dumt att göra), så håller jag med the Verge om ”For users with a modest number of followers, tweeting can sometimes feel like shouting into a void. [...] A view count lets you know that even if you’re not receiving retweets or favorites, your posts aren’t going totally unread.” Detta kan hjälpa Twitter att få fler aktiva twittrare, för med hjälp av lite hashtaggar och några följare kan det du skriver ses av många. Samtidigt påpekar The Verge risken för Twitter med att personer som har många följare kanske ändå får lite visningar och därför tappar intresset. Det kan kännas ologiskt att ett konto som har många följare skulle få lite visningar, men om man till exempel följs av många inaktiva konton, spamkonton eller personer som följer många andra, så finns det en risk att mängden visningar kommer att bli låg. Detta kan resultera i att dessa personer tappar intresse, för ingen vill väl egentligen sitta och ”skrika i ett tomt rum”?

Vad tror du, kommer Twitter att tjäna på att visa hur många som sett ett tweet? Vad tänker du om värdet på dessa siffror?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>