Komma igång med Twitter

Hur kommer jag igång med Twitter?

Har du någon gång funderat på att skaffa Twitter, men känt att du inte känner så många som är aktiva där? Dessutom vad ska du göra där? Kanske har du testat men det har känts som att du står och skriker i ett tomrum? Idag tänkte jag tipsa om hur jag själv kom igång med att använda Twitter.

Jag skaffade mitt konto för länge sen, men kände just att det är ingen som ser eller läser vad jag skriver så jag tröttnade och kom aldrig riktigt igång. Samtidigt var jag nyfiken på Twitter och pratade en hel del om Twitter med vänner som är aktiva. Tillslut bestämde jag mig för att ge Twitter en ny chans. Jag bestämde mig för att jag skulle vara aktiv på Twitter under en tid för att se om det var mer intressant sen (för er som gillar att läsa sista sidan tidigt så kan jag säga att det blev mer intressant).

Hur kan man gå tillväga?

 • Jag började följa folk jag tyckte var intressanta, dem de följde och dem Twitter sen rekommenderade mig att följa, baserat på vilka jag följde.
 • När jag väl följde folk började jag kommentera, retweeta och favorisera på vad de skrev. Folk gillar att andra kommenterar och uppmärksammar det de skriver – precis som du gillar att folk ger dig respons på det du skriver.
 • Att sen bidra med innehåll kan vara nästa steg. Bloggar du själv? Dela det! Läser du intressanta saker på nätet? Dela dem! Vet du dessutom vem som skrivit det och finns den personen på Twitter? I så fall kan det vara en idé att tagga personen, för samma sak gäller här, folk gillar att få kommentarer på vad de skriver eller postar.
 • Att dessutom hitta hashtaggar som du själv tycker är intressanta att följa kan vara en bra idé. Posta egna saker under dem och framför allt, kommentera det andra postar.

Sammanfattningsvis så är det ganska enkelt att komma igång med och vara aktiv på Twitter. Nyckeln är att kommunicera med andra och att ge dem uppmärksamhet. Detta är vad Twitter bygger på och handlar om. När du är igång kommer du läsa mycket intressant och roligt samt lära dig en hel del. Att du dessutom skaffar många nya intressanta kontakter är väl ingen dum bonus?

Men glöm inte, ge det tid. För de majoriteten (alla?) går det inte på en natt att skapa ett Twitter-konto som är roligt att använda och som känns givande. Det kräver att du vill och ger det tid.

Är du redan aktiv på Twitter? Vad tycker du? Har jag rätt eller fel? Har du några ytterligare tips som du skulle vilja dela med dig av? Lämna gärna en kommentar!

6 reaktion på “Hur kommer jag igång med Twitter?

 1. Kalle Lindberg

  Bra tips! Om jag får lägga till en femte punkt så är det – interagera. Var inte rädd för att ge dig in i diskussioner, kasta ut frågor och be folk förklara vad de menar.

  Svara
  1. Gabriel Inläggsförfattare

   Absolut, det håller jag med om. Man ska inte vara rädd för att fråga saker eller be folk förklara vad de menar.

   Svara
 2. Nini Tjäder

  Twitter är som alla andra social nätverk. Följa för att bli följd. Interagera för att få respons och uppmärksamhet. Skriva vitsigt och koncist på det lilla antal tecken man är tillåten. Jag har haft ett twitterkonto i evigheter. För att jag tidigare var mer eller mindre tvungen pga av mitt jobb. För att viss information bara dök upp där och dök upp tidigt där jämfört med andra nätverk. Men jag tycker twitter är urtrist. Just för begränsningen i antal tecken. Numera har jag tagit bort de mest aktiva personerna jag tidigare följde från mitt twitter. Hinner inte läsa alla korta ganska intetsägande kommentarer. Har större utbyte av FaceBook och Instagram och Behance.

  Svara
  1. Gabriel Inläggsförfattare

   Jag läser långt ifrån allt dem jag följer skriver, sannolikt bara en bråkdel. Men jag vet att det oftast finns något intressant att läsa från någon av dem jag följer, så för min del känner jag inte att det är ett problem att det kommer mycket.

   Svara
 3. Pingback: Vecka 14 är slut | Gabriel Modéus

 4. Pingback: Halvvägs genom #Blogg100 | Gabriel Modéus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>