Hur byter du användarnamn på Twitter?

Byt användarnamn på Twitter, men behåll även det gamla

Har du någon gång funderat på att byta användarnamn på Twitter? Det gjorde jag i slutet av våren 2013. Samtidigt ville jag ha kvar mitt gamla användarnamn, så att folk skulle kunna få tag på mig. Dessutom ville jag förhindra att någon fick för sig att utge sig för att vara jag, även om det inte kändes sannolikt att någon skulle göra det. Jag löste det hela enkelt genom att göra så här:

  1. Jag bytte användarnamn på Twitter till @GabrielModeus.
  2. Jag registrerade ett nytt konto på Twitter (OBS! Man behöver en mailadress per konto), med det gamla användarnamnet.
  3. Jag gjorde en tweet med det gamla användarnamnet (på det nya kontot alltså) där det står ”Jag har bytt användarnamn till @gabrielmodeus!”
  4. Jag valde att i namnet (alltså för- och efternamn, inte kontonamn) skriva att jag bytt användarnamn.
  5. Jag ställde in att Twitter skulle skicka mig mail för alla eventuella tweets som skickades till detta konto.

Genom att göra så här lyckades jag behålla alla mina tweets, personer som jag följer, personer som följer mig, mitt gamla användarnamn, undvika att missa något som någon ville skriva till mig och dessutom få ett nytt, bättre, användarnamn. Hela processen gick på bara ett par minuter då Twitter släppte mitt gamla användarnamn direkt. Innan jag satte igång processen var det vad jag hade varit mest orolig för, att Twitter skulle hålla namnet ett tag, så att jag under en period regelbundet skulle behöva testa om det var släppt, samt då eventuellt råka missa det. Men detta blev alltså inget problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>