Sammanfattning vecka 15

Ännu en vecka når sitt slut

Då har vi nått ännu en veckas slut och jag måste erkänna att ibland blir jag förvånad över att jag fortfarande är kvar i #Blogg100. Det visar att om man verkligen vill, så kan man hitta tiden till en utmaning som denna. Faktum är att på lördag så är vi halvvägs genom #Blogg100-utmaningen. Även om det plötsligt känns nära till det jag satte upp som mitt andra delmål (första var att komma igenom första veckan), så är det fortfarande ytterligare fem inlägg som ska publiceras innan jag kan publicera inlägg 50. Ett inlägg som förövrigt inte bara blir inlägg 50 i utmaningen, utan även inlägg 50 i denna blogg som jag startade upp för #Blogg100.

Den gångna veckan blev mycket tankar i bloggen. Ska man tänka på när man ska blogga? Hur förändras Internet med de nya toppdomänerna? När ska man retweeta och när ska man favorisera tweets? Detta är några av de frågor jag ställt under veckan. Det har varit en vecka där bloggandet överlag har gått bra.

Vad jag har skrivit om under den gångna veckan

Från början hade jag tänkt kolla på lite statistik och ge tips på när man bör blogga. Men efter att ha läst en del olika råd om när man ska blogga eller hur man tar reda på när man ska blogga så började jag fundera kring om detta med när man bloggar egentligen är så viktigt. Kortfattat så kom jag fram till att jag tror det är viktigare att tänka på när man marknadsför/delar sitt inlägg, än när man publicerar det.

Tisdagens inlägg handlade om tankar kring detta att fler toppdomäner är på gång. Hur kommer det att förändra Internet?

Twitter började i veckan släppa sina nya profiler. Onsdagens inlägg handlade om detta och om vad de förändrar i och med de nya profilerna.

I torsdags skrev jag om GoPros arbete med YouTube-videor i sin marknadsföring. En smart strategi som de har lyckats väl med. Jag avslutade även med tips på några videor.

Min känsla är att det blir vanligare att folk favoriserar tweets, istället för att retweeta dem. Fredagens inlägg handlar om detta och lite tankar jag har kring det.

Gårdagens inlägg handlade om QR-koder och varför man inte borde använda sig av dessa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>